Brandstofcelmembranen en membraanprocestechnologie - BWT Best Water Technology 

Brandstofcel membranen en membraan proces technologie

Schone energie met behulp van water:
de brandstofcel heeft de toekomst!

 

Deze formule komt u vast meteen bekend voor: uit waterstof en zuurstof komen water en energie voort. De brandstofcel werkt ook volgens dit (vereenvoudigde) principe, dat 200 jaar geleden ontdekt werd maar nu pas op het punt van doorbreken staat. Waterstof is een ideale energiebron, omdat het meer dan drie keer zoveel energie bevat als alle fossiele brandstoffen en andere brandstoffen als kolen, gas en olie, die ook nog belastend zijn voor het milieu.

 

In brandstofcellen hechten waterstof en zuurstof zich aan water, terwijl ze gescheiden worden door een proton-geleidend membraan dat geen lucht doorlaat. Dit leidt tot de opwekking van energie als nevenproduct, in een efficiënt proces dat geheel vrij van uitstoot gassen is. Er bestaat geen tussenfase, aangezien de chemische energie door middel van een elektrochemisch proces direct in elektrische energie en warmte wordt omgezet. De brandstofcel is dus een zeer efficiënte energieomzetter: deze vorm van energieopwekking wordt beschouwd als de ideale methode voor de 21e eeuw, omdat er geen schadelijke broeikasgassen vrijkomen tijdens de productie van simpel, alledaags water. Deze technologie kan in diverse toepassingen gebruikt worden en heeft alles in zich om in de toekomst het voornaamste energiesysteem te gaan vormen.

 

Het BWT-dochterbedrijf FUMATECH is opgericht ter ondersteuning van de toekomstige, wereldwijde brandstofcel markt als leverancier van innovatieve membranen (fumion® polymeren en fumapem® polymembranen): de hoofdonderdelen van een membraanelektrode die de kern vormt van de PEM-brandstofcel op basis van een polymeer elektrolyten membraan.

Membraantechnologie

Voornaam* 
Naam* 
E-Mail *
Telefoon *
Uw bericht *
Gelieve alle verplichte velden in te vullen

Brandstofcel membranen

Brennstoffzelle Feitelijk werkt een brandstofcel net als een batterij. Deze kan dus ook gebruikt worden voor de stationaire opwekking van huishoudelijke elektriciteit en warmte, maar ook voor mobiele toepassingen in auto's, bussen en op schepen, alsook voor stroomvoorziening voor draagbare elektronische apparaten.

Kijk voor meer informatie

www.fumatech.com