Water - het blauwe goud - BWT Best Water Technology 

Water - het blauwe goud
van de 21st eeuw

Ons water is een voedingsstof en productie middel. Het is zowel een bron van energie als ook van ervaring. Water is a uniek medium, we raken steeds meer overtuigd van de mindere beschikbaarheid en de toenemende waarde voor de mensheid.  

 

In de komende decennia zal er een belangrijke verandering in beschikbaarheid van water bronnen in vele delen van de wereld zijn. Volgens de 'Intergovernmental Panel on Climate Change' zal het aantal droogte gebieden toenemen, er zullen zwaardere regenbuien voorkomen, gletsjers en sneeuwgebieden zullen kleiner worden.

 

'We are entering an era of aggravated water shortage where easy access to 'blue water' is coming to an end in many parts of the world. Increasing water pollution, more and more depleted rivers, over-used groundwater, the threat to water consumption from salination and from water ecosystems slipping below the critical minimum indicate a turning point for 'blue water resources', zegt Prof. Malin Falkenmark van het Stockholm International Water Institute.

 

Als gevolg hiervan zullen de beschikbaarheid van goed drinkwater voor een groot deel van de wereld bevolking en voldoende proceswater voor onze industrie een van de grootste uitdagingen voor de mensheid worden.

 

Binnen afzienbare tijd, zal de prijs van water hoger zijn dan die van ruwe olie.