Het element H2O - BWT Best Water Technology 
Water is leven.

Water is onze missie.

Het element H2O

Het was de chemicus Henry Cavendish (1731 – 1810), die de samenstelling van water ontdekte, toen hij experimenteerde met waterstof en zuurstof. In 1811 werd door de Italiaan Amadeo Avogadro uiteindelijk de formule H2O vastgesteld.

 

Water heeft weliswaar een simpele moleculaire structuur, het heeft toch unieke fysieke eigenschappen. het is het enige element dat zowel in vaste, vloeibare als gas vorm voorkomt. Hierdoor blijft water fascinerend en uiterst belangrijk voor alle wezens. Water is 775 keer dichter dan lucht. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor, dat we kunnen zwemmen.

 

Water is een slechte warmtegeleider. Dit is van groot belang voor ons wereldklimaat. Water kan veel warmte opslaan, en vervolgens weer afstaan in een koud seizoen. In een warm seizoen kan het echter het klimaat weer afkoelen. Hiermee zorgt het water voor meer gelijkmatige temperaturen.

 

Als een kubieke centimeter water verdampt (bij ong. 100 graden Celsius), neemt het volume toe tot 1243 kubieke centimeters (damp druk) - een proces dat aan de basis stond van de constructie van de stoommachine, de machine die uiteindelijk voor de industriële revolutie gezorgd heeft.

 

Water kan zouten oplossen en in opgeloste vorm weer doorgeven aan planten. Planten gebruiken deze voedingsstoffen weer en geven het water dat ze zelf niet nodig hebben weer af aan de atmosfeer. Deze kleine water cyclus is net zo belangrijke als elke grote water cyclus. zonder deze, is er geen water beschikbaar en zou er geen leven kunnen zijn.