BWT Bewades N - BWT Best Water Technology BWT Bewades N
terug

BWT Bewades N

Productinformatie

 • UV-desinfecteringssystemen voor het desinfecteren van drinkwater en niet-drinkbaar water
 • De waterzuiveraar bevat UVC-sensoren
 • Systeembeheer en -besturing met behulp van microprocessorbesturing
 • Certificering volgens DVGW en ÖNORM (normen)
meer productinformatie

UV-desinfectiesystemen worden gebruikt wanneer de microbiologische zuiverheid zeer hoog dient te zijn en indien het gebruik van desinfecterende chemicaliën om kwaliteits- of milieutechnische redenen niet is toegestaan:

Het UV-desinfectieproces Bewades van BWT heeft geen effect op de:

 • Waterhardheid
 • pH-waarde
 • Smaak
 • Geur of
 • Kleur van het ontharde water.

 

Wat is UV-desinfectie?

Normaliter houdt 'desinfectie' een verlaging in van ongeveer 99,999% van het aantal pathogenen in het water. Om een dergelijke desinfectie te bereiken, is er een doseringsgehalte nodig van 400 J/m². De functie-instellingen van de Bewades-systemen zijn berekend met behulp van een numerieke computersimulatie, waardoor een UV-dosering van tenminste 400 J/m² gegarandeerd kan worden. Dit doseringsgehalte is biodosimetrisch bewezen in de systemen uit de 'N'-reeks en gecertificeerd volgens de ÖNORM M5873-1-norm.

Het aantal geïnstalleerde UV-desinfectiesystemen neemt gestaag toe. Het ecologisch verantwoorde proces van een waterzuiveraar wordt gebruikt in steeds meer toepassingen dankzij de diverse functionaliteit en het gebruiksgemak.

Waterzuiveraar BWT Bewades® N – milieuvriendelijke UV-desinfectiesystemen

De Bewades® N-systemen kunnen geïnstalleerd worden waar gecertificeerde systemen zijn vereist (bijvoorbeeld conform DVGW Worksheet W294, ÖNORM M 5873-1). De waterzuiveraar bestaat uit een bestralingskamer van roestvrij staal, met een ingebouwde turbolator die de bestraling van de vloeistof zo uniform mogelijk uitvoert. De UV-radiatoren bevinden zich in veiligheidsbuizen van kwarts.

Met moderne, processorgestuurde elektronica beheert en bestuurt u het systeem, terwijl een UVC-sensor het UV-bestralingsniveau voortdurend in de gaten houdt. Daarnaast wordt iedere individuele radiator door de werkstroom gecontroleerd. Als de UVC-output onder de vooraf ingestelde grens komt, gaat er een alarm af. Mocht de radiator uitvallen (bijvoorbeeld als de UVC-output onder de vooraf ingestelde grens komt), dan wordt de optionele sluitklep gesloten en wordt er door het ACS (automated control system, een automatisch besturingssysteem) een melding afgegeven.

Ook kan er in de waterzuiveraar een optionele spoelklep worden ingebouwd. Een optionele doorstromingsmonitor kan op de elektronica aangesloten worden om de systemen regelmatig uit te spoelen indien de stagnatieperiodes, waarbij er geen water doorgespoeld wordt, langer worden. De UV wordt door middel van een standaard UVC-sensor gecontroleerd. Er is een output van 0/4--20 mA verkrijgbaar voor het op afstand uitlezen van de UVC-output. Het systeem kan op afstand geactiveerd worden via een potentiaalvrij contactpunt.

De BWT Bewades® N-systemen zijn verkrijgbaar in vier verschillende modellen en formaten:

 • BWT Bewades® 80W80/11N: nominale doorstroming 3,7 m³/h*
 • BWT Bewades® 200W200/11N: nominale doorstroming 7,9 m³/h*
 • BWT Bewades® 390W130/22N: nominale doorstroming 21 m³/h*
 • BWT Bewades® 600W200/22N: nominale doorstroming 52 m³/h*

 

*Gegevens op basis van 70% transmissie/10 cm en een dosering van 40 mJ/cm²

Er is geen video beschikbaar
Er is geen download beschikbaar