BWT PairOx - BWT Best Water Technology BWT PairOx
terug

BWT PairOx

Productinformatie

  • Desinfectie van kringloopwater voor luchtbehandeling systemen
  • Afbouw an biofilm door het inbrengen van ozon
  • Voordeling en milieu vriendelijk
meer productinformatie

BWT Bewades® PairOx – desinfectie van water in de kringloop t.b.v. luchtbehandeling systemen

De BWT PairOx installaties worden in luchtbehandeling systemen ingezet ter desinfectie van het kringloop water Het PairOx principe maakt een voordelige, zekere desinfectie mogelijk zonder toepassing van chemicaliën.

Bij dit principe wordt het kringloop water met een UV lamp bestraald en door ozon gedesinfecteerd. In de UV wordt eventueel aanwezige legionella of andere bacteriën inactief gemaakt. Door het inbrengen van ozon wordt daarnaast ook de biofilm op de wanden van het luchtbehandeling systeem afgebroken. Het voordeel van de PairOx-is dat er geen giftige chemicaliën afgegeven worden, omdat ozon in zuurstof omzet. Door de operator van de luchtbehandeling installatie vervalt de noodzaak van het werken met chemicaliën.

Kant en klare desinfectie systeem met geïntegreerde pomp, op skid gebouwd. De installatie wordt in de luchtbehandeling installatie ingebouwd. Een mix van ozon en lucht wordt door een injector in het circulerende koelwater ingevoerd, nadat het water langs een UV gestroomd is. in het water aanwezige kiemen worden hierdoor inactief gemaakt.

Achter de UV installatie bevindt zich een monsterkraan waarmee het resultaat van de desinfectie beoordeeld worden kan. voor de constante bewaking is een UVC-Sensor ingebouwd. Zakt de UVC-waarde onder een zelf te bepalen alarmwaarde, wordt een alarm afgegeven. Bij uitval van de UV lamp of het bereiken van de alarmwaarde wordt een alarmsignaal afgegeven.

De geleidbaarheid van het water in de kringloop wordt continue gemeten met de geleidbaarheid meter. Bereikt de geleidbaarheid de alarmwaarde, treedt een vertragingstijd in werking. wanneer de waarde boven de alarmwaarde blijft, wordt een klep geopend. Om de juiste waarden precies in te kunnen stellen, is de installatie met een flow meter voor het water en de lucht uitgerust. Bij het niet bereiken van de ondergrens worden de pomp en de UV installatie uitgeschakeld om het zogenaamde “droog lopen” te voorkomen. De componenten worden in een schakelkast ingebouwd; de installatie kan optioneel volledig automatisch of met de hand bediend worden.

Varianten:

BWT Bewades® PairOx installaties zijn in de variant 2,5 met een capaciteit van 2,5 m³/u als ook in de variant 5 met een capaciteit van 10 m³/u beschikbaar (beide bij 2,5 bar).
Diverse maatvoering en verdere technische details vindt u onder technische details.

Er is geen video beschikbaar
Er is geen download beschikbaar