Oplossingen voor centrale verwarming – BWT AQA Therm - BWT Best Water Technology 
Het BWT programma voor
uw centrale verwarming
Bespaar op uw stookkosten en voorkom storingen in uw
centrale verwarming als gevolg van luchtdoorlating en kalkaanslag.

Bescherming tegen kalkafzetting in de CV-installatie

BWT AQA therm – optimaliseert en ontkalkt het verwarmingswater

 

Door de jaren heen is het ontwerp van verwarmingssystemen steeds compacter geworden. De kleine verwarmingsoppervlakken die we vandaag de dag hebben, zijn het meest efficiënt, hoewel deze door hun geringe omvang wel vatbaarder worden voor defecten en storingen. Er kan alleen efficiënt energie worden afgegeven als we cycli, buffers, temperatuurniveaus, mengapparaten, besturingskleppen, pompen etc. hebben die goed te reguleren en af te stellen zijn. Ook dienen al deze zaken van het juiste verwarmingswater voorzien te worden, wil het verwarmingssysteem naar behoren werken. 
 

BWT Heating protection

Perfect water voor efficiënte centrale verwarmingen die voldoen aan alle regelgevingen

 

Indien er in het centrale verwarmingssysteem standaard drinkwater wordt gebruikt, kan dit in huis leiden tot een aantal problemen. Het calcium dat in koud water is opgelost is aanvankelijk onzichtbaar, maar naarmate het water meer verwarmd wordt en in het verwarmingscircuit wordt gepompt, komt het calcium vrij en gaat de kalk zich afzetten. Er vormt zich kalkaanslag in uw centrale verwarming, wat leidt tot verstoppingen en storingen. Ook roest kan uw CV systeem beschadigen. De lucht die als gevolg daarvan in het systeem stroomt, veroorzaakt geluid in de leidingen en zorgt ervoor dat er minder warmte wordt afgegeven door de cv radiatoren in de hoogstgelegen kamers van een gebouw. Als gevolg daarvan functioneert het hele centrale verwarmingssysteem, tot aan de circulatiepomp toe, ondermaats.

Hierdoor is er meer energie nodig om uw appartement of huis warm en knus te houden, omdat het calcium een laagje in de leidingen gaat vormen wat als een soort isolatiemateriaal gaat functioneren. In dit geval is dit echter een minpunt: als er al een laagje van slechts 1 mm calcium op een warmteafgifteoppervlak zit, dan wordt de warmteafgifte al met zo'n 80% verminderd, waardoor de effectiviteit en efficiëntie met tot wel 20% worden verminderd. Dit bewijst dat er uitsluitend onthard water of water met een laag zoutgehalte gebruikt moet worden bij de installatie en het gebruik van verwarmingssystemen.

Zonder kalkaanslag en verstoppingen werkt uw centrale verwarming veel effectiever

 

Indien er in het centrale verwarmingssysteem standaard drinkwater wordt gebruikt, kan dit in huis leiden tot een aantal problemen. Het calcium dat in koud water is opgelost is aanvankelijk onzichtbaar, maar naarmate het water meer verwarmd wordt en in het verwarmingscircuit wordt gepompt, komt het calcium vrij en gaat de kalk zich afzetten. Er vormt zich kalkaanslag in uw centrale verwarming, wat leidt tot verstoppingen en storingen. Ook roest kan uw CV systeem beschadigen. De lucht die als gevolg daarvan in het systeem stroomt, veroorzaakt geluid in de leidingen en zorgt ervoor dat er minder warmte wordt afgegeven door de cv radiatoren in de hoogstgelegen kamers van een gebouw. Als gevolg daarvan functioneert het hele centrale verwarmingssysteem, tot aan de circulatiepomp toe, ondermaats. Hierdoor is er meer energie nodig om uw appartement of huis warm en knus te houden, omdat het calcium een laagje in de leidingen gaat vormen wat als een soort isolatiemateriaal gaat functioneren. In dit geval is dit echter een minpunt: als er al een laagje van slechts 1 mm calcium op een warmteafgifteoppervlak zit, dan wordt de warmteafgifte al met zo'n 80% verminderd, waardoor de effectiviteit en efficiëntie met tot wel 20% worden verminderd. Dit bewijst dat er uitsluitend onthard water of water met een laag zoutgehalte gebruikt moet worden bij de installatie en het gebruik van verwarmingssystemen.


Het AQA Therm-concept van BWT is dé ideale oplossing omdat de perfect afgestemde AQA therm-ontkalk producten de hoofdwaterleiding en de secundaire waterleidingen ontzouten, ontkalken en ontharden volgens de geldende regels. Met AQA Therm CV ontkalker van BWT voorkomt u storingen die worden veroorzaakt door de afgifte en afzetting van calcium en lucht in uw centrale verwarming. Dit drukt de verwarmingskosten, vermindert de geluidsoverlast en zorgt ervoor dat het systeem perfect functioneert. Door het verwarmingswater te beschermen en te ontkalken, helpt u ook de waarde van uw huis op de lange termijn te behouden: een goed functionerend verwarmingssysteem is immers van essentieel belang voor het behouden van het comfort en de kwaliteit van het huis. Dit systeem is ook ontworpen met het oog op een decennialange levensduur.  

Een installateur in uw buurt

 

 

Installateur in uw buurt