BWT in Nederland - BWT Best Water Technology 

BWT in Nederland

BWT Nederland is onderdeel van de internationale BWT-Group, Europees marktleider op het gebied van waterbehandeling. BWT biedt bedrijven, particulieren, zorginstellingen en (farmaceutische) industrie een compleet assortiment aan producten en diensten op het vlak van filtratie, ontharding, doseertechnieken, UV-systemen, omgekeerde osmose en waterzuivering.

 

In 2007 besloot de BWT groep dat er ook in Nederland een vestiging moest komen. In die tijd was de Oostenrijkse BWT Groep meerderheid-aandeelhouder van de Zwitserse CHRIST groep. BWT besloot om de CHRIST groep op te splitsen. Een deel van de activiteiten bleef behouden, een deel werd verkocht. Het bedrijf CHRIST Holland bestaat inmiddels niet meer.

 

Het gedeelte dat o.a. de technieken en markten voor de farmacie bediende, kwam bij BWT. Het kenniscentrum voor oplossingen voor de farmaceutische industrie bevind zich nog steeds bij de BWT groep. Vanuit Duitsland en Zwitserland worden onze oplossingen over de hele wereld toegepast.

De afdeling van CHRIST in Nederland, die de BWT producten verkocht, werd afgesplitst en zo ontstond BWT Nederland. Gestart met 6 man, bestaat het bedrijf inmiddels uit 20 medewerkers.

 

De Best Water Technology-groep, in zijn huidige vorm, ontstond in 1990 en is op dit moment in Europa toonaangevend op het gebied van watertechnologie. Meer dan 3600 medewerkers in 70 dochterondernemingen- en deelnemingen hebben één gemeenschappelijk doel: particuliere huishoudens, bedrijven, hotels, gemeenten, gezondheidszorg en industrie met innovatieve technologiën bijstaan in hun dagelijkse contact met water. Hierbij staat een maximum aan veiligheid, hygiëne en gezondheid centraal.

 

BWT biedt behandelingstechnologieën en diensten voor drinkwater, farmaceutische industrie, proceswater, verwarmingswater, boilerwater, koelwater en water voor airconditioningsystemen evenals zwembadwater aan. Om hierbij technologisch op elk gebied van waterbehandeling superieur te zijn, zijn BWT’s innovatie centra continu bezig met ontwikkelingen, onderzoeken en optimalisatie op het gebied van filtratie, filtermedia, ionenwisseling, systemen voor demineralisatie, ontharding, decarbonitatie, membraam technologieën, microfiltratie, ultrafiltratie, nanofiltratie, omgekeerde osmose, zuivere stoom generatoren, waterdestillatoren, UV systemen, ozon generatoren, ionenuitwisselingsmembranen, elektrolyse systemen, electro dialyse, electro deionisatie, chloor deonisatie en pompen die over de hele wereld worden gebruikt om uitstekende waterkwaliteit te bereiken.